Shetlandponystoeterij 't Snepke is sinds 1980 de hobby van William en Carla Verdoodt-Huysmans. In dat jaar kochten ze hun eerste shetlandpony. Dertig jaar later is de stoeterij bij de grootste in België, met gemiddeld 25 à 30 pony's in de stallen en op de weiden.

De stoeterij bevond zich eerst in Wolvertem, verhuisde in 1984 naar Londerzeel Sint-Jozef en ligt sinds 1998 in het dorp Malderen, in het uiterste noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant. Daar heeft 't Snepke ongeveer drie hectare grond ter beschikking voor de pony's.

 

IMG_0163

 

Beetje bij beetje werd de stoeterij groter en gingen de resultaten op wedstrijden in stijgende lijn. In 1986 werd 't Snepke voor het eerst Belgisch kampioen, anno 2016 telt de stoeterij zestien nationale kampioenen, tientallen eerste prijzen tijdens regionale wedstrijden en verschillende podiumprijzen tijdens internationale wedstrijden.

Ondertussen bevinden pony's van 't Snepke zich ook ver buiten de Belgische landsgrenzen, o.m. in Denemarken en Zweden.

 

HPIM1811

 

Shetlandponystoeterij 't Snepke diversifieert verder. De stoeterij maakt sinds 2009 deel uit van de lokale Kossaat-fietsroute in Londerzeel en van het Plattelandsproject Heidemolen. In 2010, het jaar waarin de stoeterij 30 jaat bestaat, werd 't Snepke opgenomen in de toeristische gids van de provincie Vlaams-Brabant.